Möt Volkan Turaman – som bor på Hotel Royal 1 år

Volkan Turaman, bodde på Hotel Royal i 1 år

Vad är den längsta vistelse du spenderat på hotell? För vår gäst Volkan Turaman är Hotel Royal hans hem under ett helt års tid. När jag träffar honom för ett samtal har han avverkat hälften av sin vistelse.

I september 2018 fick vi en ovanlig förfrågan om att boka rum för ett helt år. Vi trodde först det var ett tryckfel men det visade sig att det stämde och det är vi på Hotel Royal väldigt glada över. Vi sitter ner i en av Hotel Royals lounger och pratar kring hur detta kom sig.

– Jag jobbar för ett företag som arbetar med byggnationen av västlänken, berättar Volkan. Han ansvarar för tidsplaneringen av olika moment i det enorma projektet som mer eller mindre påverkar hela Göteborg. Jag fortsätter med att fråga hur han trivs i Göteborg och det verkar som det mest positiva är, hör och häpna, vädret.

– Jag trodde inte vädret skulle vara så bra som det faktiskt är. I många stunder är det bättre än Istanbul där jag kommer ifrån. I just Istanbul har Volkan kvar sin familj som han försöker besöka så ofta han kan. Men detta blir elfte året som han jobbar utanför Turkiet så att vara långt hemifrån börjar bli en vana.

När man bor så mycket på hotell menar Volkan att det är viktigt att man trivs och känner sig hemma. En annan viktig anledning till att han väljer hotell framför lägenhet är tiden han sparar på att inte behöva städa, laga frukost osv. som annars hade tagit mycket tid i en vardag där jobbet kräver mycket uppmärksamhet.

– Det jag gillar bäst med Hotel Royal är att jag känner mig trygg, välkomnande bemötande av personalen, rent och fräscht samt ett centralt läge till både jobb, gym och affärer.

Jag har bott på hotell över hela världen men det är på Hotel Royal jag känner att jag trivs bäst, säger Volkan och ler.

Frukosten är såklart också viktig och på frågan vad favoriten på buffén är får jag svaret:

– Yoghurten och müslin!

En annan fråga som kommer på tal är hur en ledig dag kan se ut

– Jag trivs bra här och det finns mycket att se och upptäcka. Jag har bland annat besökt Liseberg, Volvo Museet men även själva Volvo–fabriken som var väldigt intressant, berättar Volkan entusiastiskt. Även Hagabadet där han tränar, spa:ar och utövar yoga är en vacker anläggning, ett riktigt smultronställe!

Jag rundar av detta samtal med att berätta att den person som bott längst hos oss är hela 3 år och frågar om han tror att hans vistelse blir längre än så

– Det får tiden utvisa, men om ni trivs med mig och jag trivs hos er så är det mycket möjligt att ett år blir till flera år, svarar han.

Vi är i alla fall väldigt glada att ha Volkan som vår gäst och stolta över att Hotel Royal känns som hemma när man är runt 3000 kilometer hemifrån.