Våra åtaganden

Hållbarhet

Vi använder 100% förnybar el, energibesparande belysning och har rutiner för minskad energiåtgång.
Vi har tagit initiativ för att minska vattenförbrukningen.
Vi källsorterar och återvinner vårt och våra gästers avfall.
Vi använder miljömärkta tvätt- och rengöringsprodukter.
Våra gäster erbjuds ekologiska produkter på frukosten.
Vi jobbar mot minskat matsvinn.
Vi mäter årligen våra utsläpp av växthusgaser i syfte att minska vår klimatpåverkan.

Green Key Logo

Green Key

Green Key är en internationell miljömärkning för besöks- och turistanläggningar och finns i över 65 länder. Märkningen drivs internationellt av Foundation for Environmental Education, som stödjs av bl.a. UNEP, UNESCO och World Tourism Organization. Idag finns över 170 Green Key-märkta anläggningar i Sverige och alla anläggningar genomgår regelbundna revisioner, för att säkerställa att kriterierna efterlevs.

Kanalen intill Hotel Royal
Standard Dubbelrum

Valpas

Valpas är standarden för permanent vägglöss-säkerhet. Tack vare Valpas kan du känna dig trygg och säker på att du bor på ett hotell utan vägglöss och utan skadliga bekämpningsmedel.

Mercy Ships logo
QR-kod till Mercy Ships swish, 9000936

Välgörenhet

Mercy Ships

Mercy Ships ger, via sina sjukhusfartyg, gratis högklassig sjukvård till dem med minst tillgång till säker kirurgi. Mercy Ships är en internationell idéburen hjälporganisation på kristen grund. För att ge bestående effekter har organisationen under de senaste tre decennierna fokuserat på partnerskap med länder i Afrika. Mercy Ships samverkar med nationella partners, erbjuder utbildning för lokal hälso- och sjukvårdspersonal samt arbetar med uppbyggnad av medicinsk infrastruktur.

Varje år tjänstgör mer än 3 000 volontärer från över 60 länder ombord på världens två största civila sjukhusfartyg, Africa Mercy® och Global Mercy™. De är kirurger, tandläkare, sjuksköterskor, vårdutbildare, kockar, sjömän och ingenjörer som ger av sin tid och kompetens. Mercy Ships grundades 1978 och har kontor i 16 länder samt ett afrikanskt center i Dakar, Senegal. För mer information, besök mercyships.se och följ @MercyShipsSverige på sociala medier.

Välgörenhet

Våga va dig själv

Stiftelsen Våga va’ dig själv beskriver sin grundfilosofi så här:  ”Vår vision är en värld där ungdomar möts, trivs och växer, där alla vågar vara sig själva och tillåter andra att vara sig själva. Vi når visionen genom att skapa sammanhang som gör bestående skillnad i ungdomar liv. Vi arbetar med goda exempel och positiva aktiviteter. Våra värdeord är engagemang, mod, omtanke och glädje.” 

Stiftelsen grundades 2005 av familjen Falkbäck som en reaktion på det bottenlösa trauma som drabbade familjen då deras yngsta dotter Linda, 13 år ung, tog sitt liv. Efter bara en kort tids kränkningar i skolan såg hon ingen annan utväg. Familjen tänkte att om det här kunde drabba en glad, sprallig, positiv och nyfiken tjej, i en vanlig skola, i en idyllisk förort, så kan det drabba vem som helst, var som helst och när som helst. Den handlingskraftiga familjen valde att överleva genom att ”tända ljus istället för att förbanna mörkret.”

Stiftelsen driver bland annat omtycka läger året runt, ledarutbildning för unga ledare och andra aktiviteter för barn och ungdomar, 12-16 år, som vill ta chansen att bygga upp sitt självförtroende och sin självkänsla. Att våga ta för sig, visa vem de är och skaffa nya vänner är grundbulten för verksamheten. Under lägren läggs stor tonvikt vid att stärka varje individ och uppmuntra till en aktivare och positivare livsstil.

Stiftelsen Våga va’ dig själv!!! har ett samarbete med Hotel Royal Göteborg sedan 2013. Samarbetet innebär bland annat att det ges möjligheten att bo på hotellet vid olika tillfällen under året, bland annat när vi har våra aktiviteter i Göteborg eller när ledare inom Våga va’ dig själv!!! ska hämta upp deltagare från Göteborg till vidare färd till andra platser i landet. 

”Samarbetet med Hotel Royal är både familjärt och kärvänligt för oss då vi sedan 2013 haft glädjen till ett samarbete PÅ RIKTIGT. För vår del känns det som att ”komma hem” när vi kommer till Hotel Royal. Personalen på Hotel Royal visar värdskap i världsklass PÅ RIKTIGT.”

– Arne & Lena Falkbäck, Grundare av Våga va’ dig själv!!!