Historia

Hej och välkommen till Historia! Här återger vi anekdoter och gästberättelser ur Hotel Royals historia, berättar om vad som är aktuellt på hotellet, samt tipsar om sevärdheter och smultronställen runt om i staden.

Ett hotell med anor från förr

Hotel Royal byggdes 1852 och har spelat en framträdande roll i Göteborgs kulturella och sociala liv. Genom åren har hotellet besökts av flera kända svenska författare och konstnärer, samt tjänat som mötesplats för lokala politiker och affärsledare. Än idag är hotellet en populär destination för såväl historiskt intresserade som gäster som önskar förgylla tillvaron med en unik hotellvistelse.

Har du en egen Royalberättelse? Kommentera och dela gärna med dig av den till oss, vi älskar att höra om era vistelser här i Göteborg!

Retro Hotel Royal logo i brun
Gammal karta över Göteborg från år 1862

Hotellets historia

Hotel Royal grundades år 1852 i hjärtat av Göteborg. Läs mer om hotellets historia här.

Personporträtt

På Hotel Royal är alla välkomna, oavsett bakgrund. Hotellets historia bygger inte bara på besökarnas traditioner och kultur, utan också på deras berättelser.
Lär känna personer som haft en betydande roll för hotellet genom historien.

Bild över hotellpersonalen Royal Family
Färjenäs Café

Tips och sevärdheter

Givna inslag i kaféstaden Göteborg är morgonkaffet och fikapausen. På Hotel Royal kan ni börja dagen med en kopp som doftar nymalda bönor av bästa kvalitet innan ni ger er ut för att utforska Göteborg.