The Royal Family – Annika Engelbrektsen

Annika Engelbrektsen, frukostansvarig på Hotel Royal

En stabil frukost är viktigt för en bra start på dagen - Annika berättar mer om varför frukosten på Hotel Royal är så uppskattad

Ni som har bott på vårt hotell känner antagligen igen kvinnan på bilden. Annika har varit ansvarig för Hotel Royal´s frukost i 18 år (!) Hennes egna mål som frukostansvarig är att erbjuda Göteborgs härligaste frukost, med ett nyfiket nytänk, där man vågar testa sig fram och att det är de små detaljerna som gör det lilla extra.

Relationerna med gästerna är av högsta prioritet för Annika. Hon berättar olika historier om vissa av hennes gäster, ”vi har bland annat en stammis som har besökt oss i flera år och han önskar veganost, ja men då går vi ut o köper det.”

"Vi har också en gäst som älskar tomatjuice, därför har vi skrivit det i hans journal så när han bokar rum hos oss vet vi att det ska finnas!"

Annikas ansikte lyser upp när hon berättar om dessa stamgäster som ofta besöker Hotel Royal. Det är tydligt att denna personliga kontakt med gästerna är något som hon värdesätter i hennes arbete.

Annika berättar också hur hon bakar varje dag för att erbjuda gästerna fika och att hon ofta bakar hemmagjort bröd, gör hemmagjord müsli, juicer, och smoothies. Annika påstår att det är mycket godare om det är hemmagjort och det betyder mycket för gästerna. Att ”när man tänker hemmagjort, jo men då är det gjort på kärlek” vilket är den känsla hon vill förmedla till gästerna. Annika berättar också hur råvarorna kommer ifrån lokala verksamheter med bra kvalité. ”Äggen har vi beställt från samma leverantör så länge jag har varit här” säger hon, vilket tyder på att relationer med leverantörer också är viktigt för Hotel Royal.

Till sist frågar jag våran kära Annika vad hennes favorit på frukostbuffén är. Hon börjar le stort och säger, ”det första jag tänkte på var müslin, men nej… Våfflan!!! Det är allt mysigt att ta en fredagsvåffla”.